پارچه تترون و کاربرد آن در صنعت چاپ روی پارچه
احتمالاً شما هم نام پارچه تترون را شنیده باشید مثل پارچه ملانژ که برای چاپ روی تیشرت استفاده میشود. تترون یکی از پرمصرفترین انواع پارچه
چاپ برچسب حرارتی یا چاپ اتویی روی لباس، یکی از روشهای تقریباً نو و جذاب در صنعت چاپ است که طرفداران زیادی را به سمت خود جذب کرده است دقیقا برعکس برچسب پارچه ای روی لباس که نیاز به دوخت روی پارچه دارد.
همه افراد همیشه دوست داشتند که لباسی با طرح دلخواه خود داشته باشند که این کار با استفاده از انواع برچسب لباس امکانپذیر است، اما این موضوع درگذشته تقریباً غیرممکن بود. امروزه صنعت چاپ به حدی پیشرفت کرده که دیگر هیچ محدودیتی حداقل در برچسب لباس آن وجود ندارد و دیگر چاپ پرده و چاپ کوسن به طرح دلخواه یک رویا نیست بلکه حقیقت دارد.
بسیاری از افراد توانستند تا با چاپ روی پارچه و چاپ روی شال و روسری، طرحهایی که به آن علاقهمند بود را تولید کنند و حتی از آنها به درآمد برسند.
چاپ برچسب حرارتی روی پارچه
حالا دیگر هرکسی میتواند با استفاده از چاپ استيکر حرارتی لباس، پوشاک خود یا حتی برندش را شخصیسازی کند و بالاخره ایدههای خلاقانهای که به دنبال آن بود را با استیکر روی لباس اجرا نماید.
نبود دستگاهها و لوازم مخصوص اینگونه چاپ، نهتنها بر روی لباس، بلکه بر روی محصولات دکوری مانند رومیزی، کوسن، پرده و … نیز تأثیر گذاشته بود.
زیرا هیچگاه نمیتوانستید پارچهای را پیدا کنید که دقیقاً متناسب با دکور یا سلیقه شما باشد. در سالهای اخیر، چاپ روتختی و چاپ کوسن نیز به مجموعه محصولات قابل چاپ اضافه شد و این امکان به وجود آمد که هر فرد بتواند طرحی که به آن علاقه دارد را بر روی انواع پارچه چاپ کند و دیزاین رؤیاییاش را بسازد،
چاپ برچسب حرارتی، نوعی روش انتقال طرح یا تصویر بر روی پارچه است که بهوسیله پرس حرارتی و برچسب مخصوص انجام میشود. در این فرآیند برچسب برای روی لباس آماده و سپس با فرآیندی خاص به آن متصل میشود. طرح روی بسیاری از تیشرت ها با استفاده از برچسب حرارتی تیشرت به آنها متصل شده.
هنگامی که از کلمه چاپ نام میبریم، همه ما گمان میکنیم که طرحها بهوسیله جوهر بر روی لباس کشیده میشوند، درصورتیکه همه روشهای چاپ برچسب روی لباس اینگونه نیست.
فرایند چاپ حرارتی بدون جوهر انجام میشود و در خود دستگاه چاپ استیکر حرارتی لباس از هیچ رنگی استفاده نخواهد شد. طرحها یا تصاویر آماده شده در کامپیوتر، بر روی یک نوع کاغذ مومی پرینت میشوند و سپس بهوسیله حرارت، به پارچه منتقل خواهند شد.
شاید در ابتدا کمی پیچیده به نظر برسد، اما اگر به برچسبهای موجود در آدامسهای خرسی کودکی فکر کنید، میبینید که اصلاً چیز عجیبی نیست. تنها موضوعی که در این میان تغییر کرده، روش چاپ و مدت ماندگاری طرح است.
البته لازم به ذکر است که چاپگرهای حرارتی جوهرافشان نیز وجود دارند، اما معمولاً برای چاپ رو پارچه، مورداستفاده قرار نمیگیرند.
چاپ حرارتی به دو روش مختلف انجام میشود که شامل موارد زیر هستند:
در این روش، گرمای هد چاپ بهصورت مستقیم بر روی کاغذ حرارتی، قرار میگیرد. با فعال کردن گرما، یک واکنش شیمیایی در قسمت حساس لمینت صورت میگیرد و در نهایت کاغذ را سیاه میکند.
در چاپ انتقالی از فویلهای رنگی برای چاپ طرح استفاده میشود. به این صورت که این فویلها، بین هد چاپ و کاغذ حرارتی قرار میگیرد و با انتقال گرما توسط هد، ذوب میشود.
چاپ حرارتی به روش انتقالی، ماندگاری و مقاومت بیشتری در برابر حرارت و شستشو دارد و طرح نهایی نیز ظریفتر است.
انواع چاپ حرارتی انتقالی:
برای راه اندازی چاپ برچسب حرارتی به چه تجهيزاتی نياز داريم؟
به منظور شروع کار چاپ برچسب حرارتی برای لباس ، مسلماً به چند ابزار اصلی نیاز خواهید داشت که بدون وجود آنها کار شما پیش نمیرود.
اولین ابزار موردنیاز، دستگاه برش استیکر است که کار تنظيمات برش را برای چاپ استيکر حرارتی انجام میدهد. این دستگاه به کامپیوتر شما متصل میشود و با دستورات ارائه شده به آن، کار را پیش میبرد.
ابزار مهم بعدی، پرس حرارتی است. این دستگاه وظیفه اصلی چاپ را به عهده دارد و با ایجاد حرارت باعث ذوبشدن موم و انتقال تصویر به لباس میشود. پرس حرارتی در ابعاد مختلفی موجود است که بسته به نوع و وسعت کار، انتخاب متفاوتی خواهید داشت.
کاغذ مخصوص نیز بخش مهم یا اصلی کار بهحساب میآید و در نبود آن، عملاً قادر به انجام هیچ کاری نخواهید بود.
از دیگر لوازم موردنیاز برای چاپ برچسب حرارتی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
چاپ ليبل حرارتی روی لباس چگونه انجام میشود؟
چاپ حرارتی، ممکن است با استفاده از روشهای انتقالی مختلفی انجام شود که در این بخش، رایجترین روش را به صورت کامل شرح میدهیم.
قبل از دستبهکار شدن، باید تمام لوازم موردنیاز برای فرایند چاپ را آماده کنید و در دسترس خود قرار دهید. زیرا ممکن است در حین چاپ به چیزی نیاز داشته باشید که تهیهکردن آن، روند چاپ را با اختلال مواجه کند و حتی باعث خرابشدن کار شود.
با استفاده از کامپیوتر و نرمافزارهای گرافیکی مانند، فتوشاپ(Adobe Photoshop)، ایلاستریتور(Illustrator)، کورل(CorelDRAW) و … طرح دلخواه خود را طراحی کنید. در ابتدای کار میتوانید تنها از تصاویر سیاه و یا سیاهوسفید بهره ببرید.
طرح سفارشی خود را با استفاده از جوهر پیگمنت، جوهر سابلیمیشن یا جوهرافشان، بر روی کاغذ حرارتی چاپ کنید تا برای گامهای بعدی آماده شود.
در این قسمت کار به دستگاه برش وینیل یا استیکر نیاز خواهید داشت تا خطوط تعیین شده در دور تصاویر را بهصورت خودکار برش بزند. اگر قصد داشته باشید این کار را دستی انجام دهید، هم زمان زیادی خواهد برد و هم کیفیت کار مناسب نخواهد بود.
تا اینجای کار، گامهای ابتدایی را به اتمام رساندهاید و حالا نوبت به چاپ طرح شما بر روی لباس میرسد. برای شروع، ابتدا باید دما پرس حرارتی را تنظیم کنید تا انتقال تصویر به خوبی صورت بگیرد.
دمای استاندارد و مورد استفاده در اکثر محصولات، 350 تا 375 درجه فارنهایت یا 175 تا 190 درجه سانتی گراد است.
مسئله بعدی، میزان فشار دستگاه و مدتزمان انتقال حرارت توسط پرس است. این موضوع به جنس و ضخامت پارچه بستگی دارد.
هرچقدر ضخامت پارچه زیاد باشد، نیاز به فشار کمتری خواهید داشت. زمان موردنیاز هم باید بر اساس فشار و جنس پارچه تنظیم شود. (برای این کار بهتر است بروشور یا توضیحات پرس حرارتی خود را بادقت بخوانید.)
حالا نوبت به مرحله اصلی کار میرسد. محصول یا لباس مورد نظر را بر روی صفحه دستگاه پرس قرار دهید و کاغذ را به سمت بالا و در ناحیهای که قصد چاپ دارید، جایگذاری کنید.
به کمک یک پارچه نازک یا روکش محافظ، روی استیکر خود را بپوشانید تا از استیکر در برابر حرارت، محافظت کند.
همه چیز برای چاپ آماده است و فقط باید دستگاه پرس را ببندید و دسته آن را به سمت پایین بکشید. در مرحله قبل، دما، میزان فشار و زمان را تنظیم کرده بودیم، پس در این جا فقط به فشار دکمه استارت نیاز خواهیم داشت.
در پایان و بعد از به اتمام رسیدن زمان مورد نظر، پرس را باز کنید و درحالیکه هنوز کاغذ داغ است، آن را از لباس جدا کنید. به همین سادگی کار تمام است و شما توانستید تصویر مورد نظرتان را با استفاده از چاپ برچسب حرارتی، بر روی لباس خود انتقال دهید.
ممکن است بسته به نوع چاپ از جنسهای مختلفی استفاده شود. ولی رایجترین آنها در چاپهای حرارتی، رزین پلاستیکی و پیویسی(PVC) است.
هرکدام از این موارد خاصیت یا ویژگی مختص به خود را دارند و برای چاپ روی برخی از محصولات، مناسب هستند.
باید بپزیریم که این نوع برچسب یکی از انواع برچسب روی لباس محسوب میشود.یکی از موضوعاتی که این مدل از چاپ را بسیار جذاب کرده است، تنوع رنگ و نوع استیکرهای حرارتی است. فرقی نمیکند که شما به چه نوع از روکشی علاقه دارید یا چه طرحی را در ذهن خود مجسم کردهاید، هر چه که هست، قابلاجرا خواهد بود.
برچسبهای حرارتی با انواع روکشهای مات، براق، شبنما و … موجود هستند و میتوان تکتک آنها را در طرح یا رنگهای موردنظر، چاپ کرد.
کاربرد چاپ حرارتی چیست؟
همانطور که بارها در این مقاله به آن اشاره شد، چاپ حرارتی، مقامت، کیفیت و ماندگاری بیشتری نسبت به سایر چاپها دارد. همین امر باعث شده تا کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف داشته باشد.
بهعنوانمثال، چاپ برچسب پیویسی pvc حرارتی، برای محصولاتی که به برچسبهای مقاومتری نیاز دارند، کاربرد دارد. زیرا جنس پلاستیکی آن، هم در مقابل کشش و پارگی محکمتر است و هم چاپ آن بر اثر رطوبت و دما، تغییری نمیکند.
برچسب شيشهای و ليبل ژلهای سهبعدی که همه ما بارها با آن مواجه شدهایم نیز، با استفاده از چاپ حرارتی آماده میشوند.
بر همین اساس، چاپ حرارتی در صنایع مختلف مانند، تولید و دیزاین پوشاک، طراحی ظروف و لوازم منزل، محصولات تبلیغاتی، بروشور یا راهنمای کالاهای پزشکی، خودرو و بسیاری از موارد دیگر، کاربرد دارد.
چاپ انواع استيکر به روش حرارتی، چه مزیتهایی دارد؟
این شیوه چاپ نسبت به سایر روشها، ماندگاری بیشتری دارد. یعنی لباس شما در برابر شستشو، ساییدگی، اشعه ماورا بنفش و … کاملاً مقاوم است و تغییری نمیکند.
طرحهای چاپ شده بر روی پارچه به روش حرارتی، بسیار جذاب هستند و بهمرورزمان، بر خلاف چاپهای جوهری، همچنان جذابیت خود را حفظ میکنند.
یکی دیگر از مزیتهای این نوع چاپ، وضوح تصاویر است. معمولاً اگر تصویری را به روشهای دیگر، بر روی لباس یا انواع پارچه چاپ کنید، کیفیت طرح زیاد بالا نیست و ممکن است همین واضح نبودن، باعث دلزدگی شود.
اما چاپ تصاویر با پرس حرارتی، بسیار باکیفیت انجام میشود و طرحها کاملاً واضح هستند؛ بنابراین تمام محدودیتها در انتخاب طرح یا رنگ را از بین خواهد برد.
همانطور که به آن اشاره کردیم، در این روش، بهصورت مستقیم از رنگ استفاده نمیشود و طرح چاپ شده از طریق فشار و حرارت، بر روی پارچه منتقل خواهد شد. همین دلیل باعث میشود تا لباس شما پس از شستشوهای مداوم، دچار رنگپریدگی نشود.
به طور کل، تا زمانی که لباس شما سالم است و آن را میپوشید، برچسب اتويی چاپ شده نیز سالم باقی خواهد ماند.
تنها نکتهای که در نگهداری لباس خود باید به آن توجه کنید، اتو کردن آن است. چاپ حرارتی به وسیله پرس داغ انجام میشود، به همین دلیل ممکن است کشیدن جسم داغ بر روی طرح، به آن آسیب بزند.
البته این موضوع اصلاً یک عیب نیست و جای نگرانی هم ندارد. فقط باید در هنگام اتو کردن لباس خود، آن را پشتورو کنید و یا بر روی آن یک پارچه بکشید تا از برخورد مستقیم اتو به طرح، جلوگیری کند.
خیر متاسفانه هنوز همچین موردی نداریم.
در این مقاله سعی کردیم شما را با چاپ برچسب حرارتی لباس و کاربردهای آن آشنا کنیم و به سؤالات مختلف درباره این روش از چاپ، پاسخ دهیم.
شما نمیتوانید هیچ زمانی مثل حالا را بهخاطر بیاورید که تا این اندازه، برندسازی و شخصیسازی پوشاک و سایر لوازم، راحت بوده باشد.
انواع چاپ استيکر حرارتی، به افراد کمک کرد تا محصولات زیبایی را خلق کنند و طرحهای منحصر به فرد خود را داشته باشند. این امر نهتنها برای افراد، بلکه برای کسب و کارها و برندها نیز بسیار کارآمد است. زیرا میتواند به آنها در متمایز شدن و رشد سریعتر کمک کند.
یکی از بزرگترین مشکلاتی که ممکن است هنگام چاپ بوجود بیایید عدم چاپ درست و مشکلاتی مثل ، سایه انداختن ، تغییر رنگ چاپی و آنچیزی است که در مانیتور دیده میشود. که برای رفع آن بهتر است از کالیته رنگ پارچه هنگام طراحی استفاده شود.
این روزها با انواع پارچه های مختلف در بازار روبه رو هستیم ، اما تجربه نشان داده بهترین نوع پارچه برای رومبلی پارچه پورش و مازراتی است.
افراد زیادی خواستار چاپ روی پارچه هستند ، از تولیدهای کوچک تا تولیدی های بزرگ وگاهی هم کسب و کارهای خانگی ، همگی اینها به دنبال چاپ حداقل هستند در ساینا چاپ حداقل مقدار 1 متر طول برای کارهای مختلف در نظر گرفته شده.
مهمترین عامل در ثبت سفارش چاپ ، قیمت تمام شده است که به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله کاغذ مورد استفاده ، رنگ ، پارچه و… اما این روزها قیمت عرف بازار از 12 تا 30 هزار تومان متغیر است.
احتمالاً شما هم نام پارچه تترون را شنیده باشید مثل پارچه ملانژ که برای چاپ روی تیشرت استفاده میشود. تترون یکی از پرمصرفترین انواع پارچه
چاپ پارچه یکی از تکنیکهای مدرن در صنعت مُد و پوشاک است. با کمک این فناوری انواع طرحهای مختلف را بر روی پارچهها یا شال
چاپ سابلیمیشن چیست و چگونه انجام میشود؟ پرینتر سابلیمیشن یک فناوری چاپ دیجیتال است که در مواردی مانند چاپ پارچه، چاپ روی تیشرت ، لیوان
ما دقیقا یک گروه متشکل شده از چاپخانه های فعال در عرصه بازار شال و روسری هستیم ، هدف ما ایجاد فضای رقابتی در این بازار و به چالش کشیدن کیفیت و قیمت تمام شده محصول است تا بتوانیم شال و روسری را با قیمت رقابتی روانه بازار کنیم.
یکی از دغه دغه های بزرگ شما طراحان محترم داشتن نمونه ای چاپ شاده از طراحی خود است که ساینا چاپ به راحتی میتواند این نمونه را در اختیارتون قرار بده تا با خیال آسوده کار چاپ خود را به ما بسپارید. شرط اصلی کار کردن با ما رضایت شما از طرح دلخواهتون است. بنابراین تا رضایتی در کار نباشد هیچ چاپی صورت نمیگیرد.
تهران ، یوسف آباد ، میدان فرهنگ ، پاساژ فرهنگ ، پلاک 15
هر روز از ساعت 8 تا 20 بصورت آنلاین پاسخگوی شما هستیم
پیام بدید و باهامون راحت صحبت کنید
و بیشتر وقتمون رو صرف کار میکنیم
بهمون پیشنهاد همکاری بدید